U bent hier: Home › Barcommissie › Nieuws - juli 2017

Nieuws

NIEUWS - juli 2017

Terugblik
Het tennisseizoen is alweer een aantal maanden bezig en zo ook de barcommissie. Na jarenlang de bar verpacht te hebben, is er vorig jaar besloten om de bar in eigen beheer te doen.
Met een actieve groep van ongeveer 20 man vervullen we nu alle bardiensten.  Vandaar dat jullie nu steeds vertrouwde gezichten achter de bar zien.

 De eerste maanden hebben we veel geleerd. Het onder controle krijgen van de kassa, de planning van de barbezetting, het inkopen van de goederen, het onderhandelen met de lokale middenstand, de keuken, de prijsstelling van de artikelen, het tappen van de biertjes en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Leuk voor de barcommissie is de positieve feedback die er steeds is. We proberen het iedereen naar de zin te maken, ook al lukt dat misschien niet altijd. Ook voor ons is het wennen.
Toch denken we dat we het inmiddels allemaal goed onder de knie hebben, zelfs op de zaterdagen tijdens de competitie zitten er steeds ongeveer 30 man lekker te eten. Dit eten wordt dan bereid door de keukenbrigade, wat inmiddels een top-keukenbrigade is. En dan natuurlijk zijn we heel blij dat Hans weer terug is.
Wij willen ook jullie (: de leden) bedanken voor je hulp, bij het terugbrengen van de glazen, het weer vastmaken van de tafels en stoelen op het terras en jullie geduld als zaken soms niet zo vlot lopen als ook wij zouden willen.

Al met al zijn wij best tevreden, en gaan aan nog wat puntjes werken het komende half jaar. Maar ook moet gezegd worden dat we merken dat we het met elkaar doen als leden. Het is heel fijn dat men over het algemeen zijn of haar eigen glaswerk naar binnen brengt, even helpt met de kussens in de zithoek te leggen en helpt met de parasols. Dat geeft een echt “wij” gevoel.

Vooruitblik
Na alle drukke weken, denk aan de afsluiting van de competitie, het open senior-en jeugdtoernooi, begint ook voor ons de vakantie.
Tijdens de vakantie zal de bar op de maandag- en woensdagavond open zijn bij voldoende animo van tennissers.

Tevens gaan we in de vakantie de planning maken voor het 2de helft van het jaar. In het tweede halfjaar zullen we meer mensen bij de bar betrekken. We hebben een lijst van 30 mensen die aangegeven hebben om bardienst te draaien. Deze mensen zullen we gaan uitnodigen om in te schrijven op diensten. Ze zullen ingedeeld worden met de mensen die al vaker een dienst gedraaid hebben, zodat alles uitgelegd kan worden.

De vakantie tijd gaan we ook gebruiken om weer op te laden, zodat we er tijdens de jeugd- en seniorenclubkampioenschappen er weer volledig tegen aan kunnen.

Tot slot
Iedereen heeft het waarschijnlijk al gezien, maar Marlies, onze schoonmaakster zorgt er elke keer weer voor dat het clubhuis goed schoon is! We zijn daar heel blij mee.

We wensen een ieder nog een fijne tennisavonden en vakantie toe, en kom gerust een drankje aan de bar drinken.


Ogenblik a.u.b. ...