U bent hier: Home › Voorjaarscompetitie › Persbericht 1 mei De Kaap

Persbericht 1 mei De Kaap

Persbericht - 1 mei 2007

LTV Maarn dit jaar sterk vertegenwoordigd in de competitie

Maarn - Het tennisseizoen is inmiddels weer volop van start gegaan, zo ook de voorjaarscompetitie regio midden. Met 4 speeldagen op de zaterdag en 3 speeldagen op de zondag achter de rug hebbend, kunnen we de cijfers opmaken voor een tussenklassement.

Op de zaterdag speelt het Heren 1 team voor het 17e achtereenvolgende jaar hoofdklasse. Dit jaar in de samenstelling: Jan-Willem Becker, Erwin van Leeuwen, Ronald Beduel, Tjerk Sybesma, Erik Brakk?? en Erwin van Luit, van wie de eerste twee vanaf het allereerste begin meedraaien. Na een gelijke stand (3-3) afgelopen zaterdag tegen Shot staan zij momenteel op een 5e plaats.

Dames 1 op zaterdag speelt voor het derde achtereenvolgende jaar in de 1e klasse. Nadat zij twee jaar met slechts enkele punten achterstand op een tweede plaats zijn ge??indigd, hopen zij dit jaar het kampioenschap in de wacht te kunnen slepen. Momenteel gaan zij aan kop in de poule met ? punten voorsprong op de nummer twee (Hilverheide).

De drie mixteams op de zaterdag komen allemaal uit in de 3e klasse en weten zich daar uitstekend staande te houden. Na een 3-2 winst van mix 3 en een 2-3 verlies van mix 1 en 2 afgelopen zaterdag staan zij momenteel (respectievelijk) op een 3e, 4e en 5e plaats.

Heren 2 in de 3e klasse moeten de komende drie speeldagen nog alles uit de kast halen om degradatie te voorkomen aangezien zij momenteel op een 8e plaats staan met twee punten achterstand op de nummer 7. Gelukkig hebben zij momenteel op papier de sterkste teams al gehad.

Heren 4 in de 4e klasse is echter in de race voor promotie aangezien zij momenteel op een tweede plaats staan. De nummers 1 t/m 3 in die poule moeten het nog tegen elkaar opnemen, dus dat belooft spannend te worden. Het herenteam dat dit jaar voor het eerst in de 35+ uitkomt, na vorig jaar in de 4 klasse 18+ op een 7 plaats te zijn ge??indigd, zit met een 6e plaats in de middenmoot.

Ook het damesteam op de zondag doet het momenteel erg goed. Zo staat het momenteel op een eerste plaats met 1 punt voorsprong op de nummer 2. Het herenteam verloor afgelopen zondag met 5-1 van Leusden en staat momenteel op een 6e plaats.

Wat nieuw is dit jaar is de districtcompetitie op zondag voor jeugd t/m 14 jaar. In voorgaande jaren werd er alleen landelijke competitie gespeeld op zondag, waarbij het niveau hoger ligt dan de districtcompetitie. Aangezien veel jeugd t/m 14 jaar op zaterdag ook andere sporten beoefent en qua niveau niet aan de landelijke competitie deel kon nemen, heeft de KNLTB besloten dit jaar ook districtcompetitie op de zondag in te voeren. De LTV Maarn heeft dit jaar vier teams op de zondag in de landelijke competitie, waarvan drie jongens- en een mixteam en vier teams in de districtcompetitie, waarvan twee jongens- en twee meisjesteams. Daarnaast spelen er ook nog twee jeugdteams op de zaterdag en acht op de woensdag.

De tennisballen die op de Maarnse tennisclub worden gebruikt voor de competitie zijn van het merk Wilson en worden wederom gesponsord door Van den Berg Sport uit Driebergen.

Susanne Dijkhorst, Technische Commissie LTV Maarn, 06 - 19900591. Voor meer informatie over dit onderwerp kijkt u op onze website www.ltvmaarn.nl.


Ogenblik a.u.b. ...